Despre ce este Vama Veche?

povesti de calatorieCine nu a gustat macar o data din Vama Veche, nu s-a bucurat de acea libertate si nebunie pe care numai acest loc le ofera.

O statiune plina de tineri de …toate varstele, adica de aceia care au venit dintotdeauna aici si care revin mereu cu o noua generatie dupa ei. Din aceia, care desi, doar ce au plecat din Vama le e dor sa se intoarca aici, pentru ca doar aici simt ca sunt ei.

 Mai linistiti ori mai zbuciumati, toti se bucura de plaja lata si marea mai frumoasa parca decat in alta parte. Si mai mult, te bucuri aici de clipele petrecute la terasele de pe plaja, unde se canta rock si folk live, unde stai la povesti cu prietenii pana tarziu in noapte, unde iti faci noi prieteni, afli noi povesti si le impartasesti pe ale tale altora.

Aici unii isi intalnesc prima iubire, altii isi retraiesc povestile tineretii, altii leaga noi prietenii.

Marea in Vama parca este alta, uneori agitata si zbuciumata ca cei ce petrec pe plaja langa ea, uneori linistita si parca cugetand, ea a fost, este si va fi mereu martora si confidenta multor generatii de tineri ajunsi pentru prima oara sau reintorsi in Vama.

Si  plaja e altfel aici, nu e umbrita de hoteluri inalte si nici nu exista piscine sau alte facilitati dupa care alergam acum.

Exista, in schimb, hosteluri placute si curate cum este Hostel BazArt, unde am stat pentru doua nopti, amintindu-mi de acea tinerete in care nu imi pasa de nimic.

 Ne-am bucurat atat de intimitate, cat si de confort, dar mai ales de relaxare ascultand tinerii cantand la chitara pe strada ori privind marea de pe terasa din fata camerei noastre numita sugestiv Rolling Stones…

In Vama Veche exista altceva: spiritul liber. Aici te intorci in timp cu acel dor de viata si dragoste, cu dor de tine…

 Monica Anghelovici, Povesti de calatorie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>