De La Pescarie de sus, Vama se vede altfel

10337758_512208795552190_394732030672466365_nPescaria se afla in cel mai nordic punct al Vamii, ridicata deasupra plajei, pe faleza, de unde vegheaza asupra Vamii, fiind martora de la distanta a toate celor intamplate in apropierea marii vamaiote.

Aici vii ca sa te relaxezi, sa te simti ca acasa alaturi de prieteni, intr-o ambianta total unica.

Pescaria se afla acolo, sus, inca din vremea cand Vama era doar un satuc de pescari, transformandu-se odata cu ea. In 2012 a avut parte de o reamenajare care s-a pliat pe specificul locului, dar si pe gusturile clientilor, pastrand originalitatea si simplitatea cu care ne-am obisnuit in Vama. Acum Pescaria este mai mult decat un local din Vama Veche, este o stare de spirit.

Aici vii ca sa mananci in special, peste, proaspat pescuit de catre pescari din mare in fiecare dimineata devreme, pe care il poti combina cu un vin bun dobrogean sau, de ce nu, cu un vin de pe melegurile vecinilor nostri, bulgari.

Ce peste? In general cam tot ce se gaseste in mare, depinzand doar de ce a picat in plasele pescarilor de dimineata: calcan, scrumbie, rechin, guvizi, hamsie, sprot, palamida, lufar, zargan. Preferatele prietenilor Pescariei sunt calcanul prajit, scrumbia la gratar, dar si rechinul care are un gust aparte. Pestele este facut pe plita, afara, si poate fi insotit de legume la gratar dupa gustul fiecaruia.

Preturile sunt la gramaj, in general cam intre 6 si 10 lei suta de grame.

Inainte de peste poti incerca scoici sau rapane, si in plus icre. Scoicile si rapanele sunt facute tot pe plita si sunt foaaarte gustoase. Sa nu uitam de borsul de peste, facut la ceaun care combina mai multe tipuri de peste de mare intr-un gust pe care nu-l vei uita prea curand.

In plus, ca bautura cocktailurile create dupa gusturile fiecaruia, berea rece cafeaua sau limonada pot fi o alegere potrivita intr-o zi calduroasa de vara.

Seara, Pescaria se transforma intr-un local chic, in care muzica buna si atmosfera boema creeaza o stare de spirit ce trebuie traita neaparat. Se organizeaza des petreceri tematice, workshop-uri foto, concursuri, expozitii, degustari de vinuri, recitaluri de muzica buna. La Pescarie nu ai cum sa te plictisesti, deoarece esti asteptat mereu cu un program surpriza.

In plus, in cazul in care vrei sa organizezi un eveniment, cantare sau petrecere si iti trebuie o locatie care sa se plieze cerintelor tale, vino la Pescarie.

Hai sa ne vedem in Vama!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>